hits

Ny og sterk stemme

I Bergen finner man mye spennende. "Bandet" By The Waterhole er foreløpig siste bevis på det - et one-woman-band som henter inspirasjon fra en rekke kilder.

By The Waterhole - det vil si Eva Pfitzenmaier - tar oss med på ei spennende reise.

Hanseatene har jo vært svært viktige når det gjelder å sette Bergen på kartet. Det betyr altså at tyske Eva Pfitzenmaier, som nå har vært bosatt i Bergen i åtte år, følger opp en god tradisjon. Med sin andre plateutgivelse - hva kunne den kalles annet enn "Two"? - forteller hun oss at hun har så mye unikt å by på at Bergen veldig gjerne kan få en ny eksportartikkel - "By The Waterhole".

Pfitzenmaier skriver alle tekster, alt på engelsk, lager alle melodier og både synger og spiller alt sjøl. Sjøl om det er helt forskjellig fra hva Mari Kvien Brunvoll, også hun bosatt i Bergen, holder på med, så har de mye til felles i sin tilnærmingsmåte og de lager begge unike og dermed helt personlige lydlandskap.

Presseskrivet forteller oss at By The Waterhole skaper loop-basert musikk, hvor improvisasjoner, knirkete jazzpop og gammeldags blues møtes til dans på en gyngende kamelrygg. Bortsett fra det helt siste har jeg ikke det aller minste problem med å være enig i alt som blir sagt. Tekstene er av typen som jeg gjerne kaller lyrikk - sjelden vare i denne businessen - og melodiene er nesten unntak besnærende og vakre. Når så Pfitzenmaier i tillegg har ei helt særegen og varm stemme som jeg ikke greier å sammenlikne med noen andres, så har By The Waterhole blitt ei pakke som allerede er spennende og som har alt i seg til å utvikle seg videre. Detter er nemlig en artist, og et band, med helt egne kvaliteter. Tøft, spennende, morsomt og annerledes - holder lenge det.

By The Waterhole

Two

Playdate Records/amazon.de/Bandcamp.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar